Investeringsaftrek (KIA)

Onderstaand is een beknopte uitleg over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) voor de jaren 2023 en 2024:

De KIA is een fiscale regeling die bedoeld is om investeringen in bedrijfsmiddelen te stimuleren voor kleinere ondernemingen.
De KIA kan worden toegepast op bedrijfsmiddelen voor de eigen onderneming en die in Nederland gevestigd en belastingplichtig is en die voldoen aan de gestelde criteria!

Investeringen: is minimaal € 450,– exclusief btw. Indien er sprake is van een Btw vrijstelling dan is dit € 450,– inclusief btw.

De KIA kan zowel worden toegepast door eenmanszaken, maatschappen, vennootschappen onder firma (VOF) en bv’s.

Als er sprake is van een samenwerkingsverband, zoals een vennootschap onder firma (VOF) of een maatschap, wordt de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) verdeeld over de partners op basis van hun aandeel in de winstverdeling van het samenwerkingsverband.
Het is belangrijk op te merken dat de exacte verdeling van de KIA “kan variëren” afhankelijk van de specifieke afspraken en regelingen die gelden voor het samenwerkingsverband.

De KIA kan naast andere fiscale regelingen zoals de energie-investeringsaftrek (EIA) en de milieu-investeringsaftrek (MIA) worden gebruikt, mits aan de voorwaarden wordt voldaan.

Het is raadzaam om de belastingregelgeving te raadplegen en, indien nodig, een belastingadviseur te raadplegen om ervoor te zorgen dat de verdeling van de KIA correct wordt uitgevoerd volgens de geldende regels en omstandigheden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven
Login bestaande klant